Rakkaudesta Maine Cooniin

Kävin näyttelyssä ensimmäisen kerran 1993, jolloin ihastuin Coonin suuren kokoon, ilves tupsuihin ja harmooniseen kokonaisuuteen. Olin aivan myyty. Tästä lähdimme etsimään ensimmäistä kissaamme.

Tutustuimme Huvikummun kissalaan, josta alkuvuodesta 1994 tuli meille suuri ruskeatabby-uros, Huvikummun Maine Unique Boy (Roope). Aloimme innostua myös näyttelyssä käymisestä ja pian ostimme toisen coonin Roopen kaveriksi. Pieni kipinä oli syttynyt  myös ajatuksesta kasvattamiseen.

Vuonna 1998 hyväksyttiin FIFE.ssä Goldenstreams kasvattajanimi ja ensimmäinen pentue näki päivänvalon 1999.

Ensimmäisen naaraamme toimme Itävallasta A’CadiaParks kissalasta. Myös toinen naaraamme saapui sieltä ja tästä tulikin kantanaaras jalostutyöhömme. Tällä hetkellä meillä on jo 5 sukupolvessa naaraita.

Kasvatustyömme on pienimuotoista kotikasvatusta testatuilla kissoilla. Kissalamme on FeLV, FIV ja microsporum canis vapaa. Kaikki jalostuskäytössämme olevat kissat testataan HCM:n, SMA:n, HD:n ja PKD:n varalta. Tavoitteenani on kasvattaa ennenkaikkea hyväluonteisia ja terveitä sekä myös hyväntyyppisiä ja -kokoisia Maine Cooneja.

Pennut kasvavat meillä ihmisläheisessä ympäristössä perheen parissa. Pennut luovutamme aina rekisteröityinä ja aikaisintaan 13-14 viikon ikäisinä, vähintään 2 kertaa rokotettuina, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut myymme ainoastaan sisäkissoiksi.

Kotona meillä asustaa 6 coonia. Kissamme ovat meille ensisijaisesti rakkaita lemmikkejä ja perheenjäseniä. Olemme onnekkaita, että meillä on myös hyviä sijoituskoteja, joissa on sijoitettuna uros ja muutama naaras. Näin takaamme rauhallisen ja harmoonisen ympäristön kissoillemme.